PJ:n palsta

Puheenjohtajan terveiset 2013

Kevät on taas koittanut pitkän talven jälkeen.  Kevään uudet tuulet puhaltavat myös Rajalan Puhaltajien hallituksessa.  Noin kuukausi sitten kokoontui tuore hallitus uunituoreen puheenjohtajan voimin.  Viime vuosi tuli harjoiteltua hallitustyöskentelyä.  Täytyy myöntää, että sivusta on seuraaminen on todella paljon helpompaa.  Onneksi vanhoja konkareita on hallituksessa vielä jäljellä perimätietoa jakamassa.

Toimintasuunnitelman mukaisesti olemme hallituksessa tänä vuonna päättäneet lisätä tiedottamista.  Siitä ensimmäisenä näkyvänä uudistuksena ovat nämä Riku Jokisen tilaustyönä suunnittelemat uudet nettisivut.  Entiset  nettisivut jäävät toistaiseksi näkyviin vanhojen tietojen säilyttämisen vuoksi.  Uusille sivuille tuotetaan materiaalia kaiken aikaa musiikkiluokkatoiminnan ohessa.  Entistä enemmän käytämme tiedottamiseen myös sähköpostia kunkin luokan vastuutiedottajan välityksellä.  Tiedottamisen päämääränä on toisaalta helpottaa tiedonkulkua, reppuposti kun välillä tulee varsin viiveellä ja ruttuisena perille,  mutta myös tuoda enemmän näkyville Rajalan Puhaltajien merkitystä musiikkiluokkatoiminnan taustalla.  Tämä taas sen vuoksi, että oppilaiden vanhemmat ymmärtäisivät helpommin, miksi siellä narikassa pitää vapaa-aikaansa kuluttaa.  Talkootyö Kuopion Musiikkikeskuksen narikassa on kuitenkin edelleen yhdistyksen merkittävin tulonlähde.  

Hallituksessa pohdimme jatkuvasti miten voisimme tukea musiikkitoimintaa suoraan koululaisille.  Toukokuussa haluamme palkita oppilaita uurastamisesta konserttien hyväksi.  Maksamme kaikille musiikkiluokkalaisille kevätretken huvilippuineen Tivoli Sariolaan.  Tänä vuonna tiettävästi ensimmäistä kertaa Rajalan Puhaltajien historiassa on pidetty kahden päivän musiikkileiri koulupäivien aikana Hirvijärven leirikeskuksessa.  Leiri toteutettiin kokonaisuudessaan Rajalan Puhaltajien kustantamana.  Leirille osallistuivat kaikki musiikkiluokat Rajalasta ja leirin valvojina toimivat muutamien oppilaiden vanhemmat.  Hauskaa tuntui olleen.  Tammikuussa Rajalan Puhaltajat tuki osallistumista Hankihönkäykseen.  Sielläkin oli bussilastillinen Rajalan koulun musiikkiluokkalaisia ja orkesterilaisia.  Kesäkuussa on vielä tulossa kesäsoittoleiri, jonne myös toivotaan runsasta osanottoa.  Jäsenet voivat lisäksi hakea omavalintaiselle musiikkileirille avustusta yhdistykseltä. 

Kuten huomaatte kevätlukukausi on touhua täynnä.  Kevään huipennuksena kokoonnumme juhlimaan 40-vuotiasta yhdistyksen taivalta Kuopion musiikkikeskukselle 2.5.  Luvassa on upeita oppilaiden esityksiä, juhlavuoden kunniaksi tilatun tilaussävellyksen kantaesitys ja tietysti myös historiikkia vuosien varrelta. 

Tervetuloa konserttiin! 

Raija Lehto

Puheenjohtaja


Vuoden 2012 puheenjohtajan terveiset!

Puheenjohtajan terveiset:

Vuosi sitten kerättiin porukkaa tyhjentämään RaPun varastoa Rajalan koulun remontin alta. Ja ihan tuota pikaa suurta osaa niistä tavaroista viedään takaisin Rajalan uusittuihin tiloihin.

Tuskin maltan odottaa että pääsen näkemään kaikki uudet musiikkiluokkatilat, joihin yhdistys on luvannut hankkia perusopetuksessakin tarvittavia soittimia. Yhdistyksen hyvä taloudellinen tilanne antaa mahdollisuuden paikata yhteiskunnan rahoituksen vajetta, kaikkien Rajalan koulussa opiskelevien lasten iloksi. Yhdistyksen varat kertyvät pääsääntöisesti narikkatoiminnasta, viime vuonna narikkatuotto oli noin 10 000 ?. Tänä vuonna myös Kyhhäys-tuotto antaa lisämahdollisuuksia.

Tämän kevään ja ensi syksyn aikana käymme keskustelua narikkatoiminnasta. Keskustelu tapahtuu niin hallituksen kokouksissa kuin luokkien vanhempienkin kesken. Toivottavasti tapaamme myös isolla porukalla, jollain yhteisellä foorumilla. Odotan hyvää ja hedelmällistä keskustelua sekä vanhempien ajatuksia siitä, mihin yhdessä kerättyä rahaa olisi hyvä yhdistyksen sääntöjen mukaisesti käyttää.

Aurinkoista kevättä!

Tuija Mikkola

Puheenjohtaja

Vuoden 2009 puheenjohtajan terveiset!
Vuoden 2007 puheenjohtajan terveiset!