Aikuisorkesteri

AIKUISORKESTERI

Rajalan Puhaltajien yhteydessä on toiminut myös orkesteri aikuisille puhaltajille. Parhaimmillaan Kuopion kansalaisopiston kurssina toimineessa orkesterissa oli 15 soittajaa. Aikuisorkesteri on lopettanut toimintansa toistaiseksi. Halukkaita soittajia kehoitetaan ottamaan yhteyttä Kalakukko-orkesteriin (kalakukko.wb(at)gmail.com) sopivan soittopaikan löytymiseksi.

KIITOKSET orkesterilaisille - Hauskaa oli!

 ---------------------------------- ORKESTERISTA KIRJOITETTUA -----------------------------------

AIKUISORKESTERI OSAKSI KANSALAISOPISTON TOIMINTAA

Rajalan Puhaltajien aloittama aikuisorkesteri siirtyy ensi keväänä (2007) osaksi Kuopion Kansalaisopiston toimintaa.

Puhallinorkesteri -kurssi toteutetaan yhteistyössä Rajalan Puhaltajien kanssa, kuitenkin siten, että soittajat ilmoittautuvat orkesteriin Kansalaisopiston kautta ja maksavat kurssimaksun Kansalaisopistolle. Samalla Kansalaisopisto ottaa hoitaakseen taloudellisen vastuun orkesterin viikottaisista harjoituksista.

Aikuisorkesteri aloitti toimintansa tänä syksynä peräti 18 soittajan voimin. Orkesteri on harjoitellut viihdemusiikki - ohjelmaa jo useamman kerran. Soittajia on harjoituksissa ollut noin 10-18, kuitenkin aina siten, että olemme saaneet toimivan kokoonpanon jokaiseen harjoitukseen.

Ensimmäiset "viralliset" esiintymiset orkesteri tekee ensi keväänä, mutta jo tänä syksynä on orkesteria mahdollista kuulla esim Glöginkeiton yhteydessä.


Rajalan Puhaltajat aloitti viime syksynä oman orkesterin myös aikuisille puhaltajille. Tällä hetkellä orkesterissamme on vajaat 15 soittajaa. Orkesteri toimii Kansalaisopiston kurssina yhteistyössä Rajalan Puhaltajien kanssa.

Harjoituksemme ovat tiistaisin klo 18-19.30 Rajalan Koulun Auditoriossa. Kapellimestarina toimii Erkki Kaukonen.

Uudet soittajat, tervetuloa mukaan viihteellisen puhallinmusiikin maailmaan!


KUOPION VANHIN NUORISOPUHALLINORKESTERI, RAJALAN PUHALTAJAT, ALOITTAA AIKUISORKESTERITOIMINNAN

lehdistötiedote 13.09.2006

Kuopio on tunnettu vahvasta nuorisopuhallinorkesteri-kulttuurista. Puhallinmusiikista ovat vastanneet pääosin nuorisopuhallinorkesterit, joiden soittajat ovat jääneet usein, aikuisiän kynnyksellä, ilman jatkoharrastusmahdollisuutta. 35-vuotinen toiminta on tuottanut Kuopiossa jo tuhansia soittajia.

Vanhat soittajat ovat pitkään haaveilleet omasta orkesterista ? muutamia projektiluonteisia kokeiluja on tehty, mutta ilman ?punaista lankaa? orkesteria ei ole perustettu. Rajalan Puhaltajat ry mahdollistaa jatkossa puhallinharrastuksen jatkumisen.

?Olemme yhdessä keskustelleet Kuopion konservatorion kanssa työnjaosta siten, että nyt perustettava orkesteri keskittyy erityisesti puhallinmusiikkiin, konservatorion pitäessä huolta jousisoittajista?, kertoo tulevan orkesterin kapellimestari Erkki Kaukonen. Toiminnan tavoitteena on kerätä yhteen soittajia, joilla on halu herättää henkiin vanhaa puhallinmusiikkikulttuuria ja jossa soittajat ?naatiskelevat? soittamisesta.

Orkesterin ensimmäinen kokoontuminen on tiistaina 26.9.2006 klo 18.00 Rajalan koululla, Sammakkolammentie 14. Ota oma soitin mukaan. Tarvittaessa Rajalan Puhaltajilla on myös antaa joitakin soittimia lainaksi. Lisätietoja asiasta antaa Erkki Kaukonen.


MUSIIKKIA ELÄMÄÄN


Onko joukossanne henkilöitä joilla on soittotaitoa ja halua soittaa, mutta ei paikkaa missä sitä harjoittaa? Olemme perustamassa Kuopioon uutta aikuispuhallinorkesteria, johon kaivataan soittajia. Jos soitat tai tiedät jonkun joka soittaa puhallininstrumenttia tai lyömäsoittimia, niin ota yhteyttä johonkin ao henkilöistä ja jätä omat yhteystietosi 8.9.2006 mennessä.

Voit myös tiedustella lisätietoja ko henkilöiltä.
- Sirkku Saarelainen,
- Erkki Kaukonen,
- Petri Kuusela,

Toiminta aloitetaan Rajalan Puhaltajat ry:n suojissa. Tarkoitus on saada aikaiseksi orkesteri, joka soittaa mukavaa, letkeää ja swingaavaa musiikkia hymyssä suin, eikä liian vakavasti. Iloisin musiikkiterveisin